Wie kent ze niet? Ike de Graaff en Henk Verhoeve. Al 18 jaar samen de trainers van de Fjes. Hun geschiedenis bij VV Groeneweg gaat nog langer terug. Na zoveel jaar actief te zijn bij de club gaan Ike en Henk afscheid van ons nemen. Vanwege Corona en de risico’s hebben ze besloten om na 18 jaar te stoppen met trainen. Uiteraard gaan we, zodra het kan, officieel afscheid van Henk en Ike bij de club nemen.

Ike en Henk, kunnen jullie ons iets meer vertellen over jullie zelf?

“Mijn naam is Ike de Graaff. Ike op zijn Amerikaans (Eik). In Zevenhuizen geboren op 9 mei 1946. Ik ben al 55 jaar getrouwd met Cobie. We hebben een zoon, twee dochters, twee schoonzoons en drie geweldige kleinkinderen. Sinds mijn negentiende jaar lid bij Groeneweg en ook toen al trainer van de pupillen. Toen maar één team. Nu zijn dat de JO9 en de JO7, met 7 of 8 teams. Ik ben als actieve speler altijd keeper geweest. Daarnaast ben ik ook de scheidsrechterfluit gaan hanteren en wist ik snel op te klimmen tot in de hoofdklasse met een paar wedstrijden in de betaalde jeugd. Door een hartinfarct kwam daar een abrupt einde aan. Naast voetbal is ook het lange afstand schaatsen fanatieke hobby van mij geweest. Ik heb 20 jaar meegedaan in Oostenrijk met de Alternatieve Elfstedentocht. Maar de leeftijd gaat een rol spelen, dus een stapje terug. Ik hoop jullie hierbij van mij een kleine  indruk van mij te hebben gegeven.”

“Mijn naam is Henk Verhoeve. In Rotterdam geboren in 1939. Ik ben al 54 jaar getrouwd met Nel. We hebben 2 dochters, Monique en Patricia, 2 schoonzoons Ton en Rene en 4 kleinzoons Leroy, Mike, Luke en Dylan. Mijn hobby’s zijn paardensport (harddraverij), voetbal en skiën. Zelf heb ik gevoetbald bij Exelcior. Ik train al 20 jaar de Fjes waarvan 18 jaar met Ike de Graaff. Dit doe ik met veel plezier. Op dit moment kan dit helaas niet meer in verband met de corona.”

Ike en Henk hopen jullie in het nieuwe seizoen nog wel te zien om jullie gedag te zeggen en te zien voetballen!

Graag zouden ze de volgende keer Ton Sleeuwenhoek aan het woord laten in de ‘Vrijwilliger in de spotlight’