Stel jezelf kort even voor…
Ik ben Henk Wondergem, 68 jaar oud en woon in Zevenhuizen sinds dat ik getrouwd ben. Oorspronkelijk kom ik uit Bleijswijk van de Rottedijk. Sinds 5 jaar ben ik weduwnaar. Het verlies van mijn vrouw viel me zwaar. Op een maand na waren we 40 jaar getrouwd. Samen hebben we 2 kinderen gekregen, een zoon en een dochter. Ik heb 2 kleinkinderen, Ferry die in JO17-2 bij VV Groeneweg speelt en Jarno die in de JO13-1 bij VV Moerkapelle speelt. Op de foto sta ik met Ferry, Jarno en Quinty, de dochter van mijn dochter haar man. Zelf kom ik uit een gezin van negen. Vier broers en 5 zussen. Ik heb 20 jaar in de bloemen als medewerker van een exportbedrijf gewerkt. Van chauffeur tot de afdeling planten en transportplanner. Allerlei functies heb ik gehad. Daarna ben ik medewerker geweest van een bedrijf dat handelde in exotisch fruit. De laatste 5-6 jaar heb ik bij een groente exporteur, ook met exotisch fruit, gewerkt als kwaliteitscontroleur.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg?
Iedereen kent mij nu als het vaste gezicht in de bestuurskamer op zaterdagochtend. Ik ontvang de teams, heet ze welkom, maak ze wegwijs en zorg ervoor dat de eindstand goed vastgelegd wordt. Ik ben bij Groeneweg begonnen als leider van de B1, ik dacht vanaf 1990. Samen met Leen Boevé ben ik daar 10 jaar leider van geweest samen. Daarna ben ik leider van de B2 geworden, dit heb ik 3 jaar gedaan. 1 jaar met Gert-Jan Lekkerkerk en een jaar met Michel Boevé en een jaar alleen. De B vond ik altijd heel leuk om te doen. We hadden heel veel lol en tuurlijk was er ook wel eens trammelant. Het is en blijft de moeilijkste leeftijd. We speelden toen tweede klasse met de B1. Na de B heb ik een tijdje even niets gedaan. Toen Ferry ging voetballen kwam Ruud Hoogeveen naar me toe en die vroeg of ik hem wilde helpen met de bestuurskamer. Dat hebben we 8 jaar samen gedaan. Nu is het pas het 2e jaar dat ik het alleen doe. Van lief en lee kwam de kleding erbij. Je kan zeggen dat ik dit jaar mijn 10-jarig jubileum vier bij Groeneweg! Iedere zaterdagochtend ben ik in de bestuurskamer te vinden. Tenminste, als ik niet op vakantie ben . Samen met Arie en Virgil van Leeuwe ben ik ook leider van onder de 23. Dit is een onderlinge competitie met Donk en MSV in de avond. Jongens van de A, soms van de B en van het eerste en het tweede. Na dit jaar ga ik na 10 jaar stoppen met de bestuurskamer dienst op zaterdag van 9-12 uur. Ik blijf wel opstarten van 7-9 uur en de kleding blijf ik ook doen. Dus mocht er iemand interesse hebben om mij op te volgen, … spreek me eens aan. Het is erg leuk om te doen!

Wat maakt vrijwilliger zijn bij VV Groeneweg zo leuk?
De gezelligheid, er komt altijd iemand binnen lopen, voor een praatje, een vraag, en tot nu toe heb ik ze altijd goed kunnen helpen.

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?
De begrafenis van Aad Roos was wel de meest indrukwekkende gebeurtenis in mijn Groeneweg tijd. Het leukste vind ik als ik mijn kleinzoon zie spelen. En natuurlijk toen mijn zoon nog speelde, dat vond ik ook heel leuk.

Mijn favoriete voetbalclub is….
Ajax.

Mijn favoriete speler is…
Die leeft niet meer, maar Cruijf was mijn favoriet.

Mijn hobby’s zijn….
Op vakantie gaan . Meestal ga ik naar Spanje op de Canarische eilanden. Ik ga altijd met mijn zoon samen en voor die tijd met mijn vrouw samen. Ik houd erg van de zon. Relaxen en genieten in de zon. Tijd doorbrengen met mijn kleinkinderen geniet ik ook van. En fietsen op mijn elektrische fiets als het mooi weer is. Met de caravan ga ik ook graag op pad, in Nederland met familie. Dat doe ik al heel lang, al 40 jaar.

Je kunt mij wakker maken voor….
Lekker eten. Maakt niet uit wat als het maar lekker is. Japans, Thais, Chinees, zelden Hollandse pot. Ik ga graag uit eten, vaak met mijn dochter en haar kinderen en haar man. Vooral Jarno is helemaal gek van de Japanner, van sushi.

Ik heb een hekel aan...
In de spotlight staan.

Beoefen je zelf een sport?
Ik ga naar de sportschool, bij Nancy van FitFirst. Twee keer in de week. Op mijn leeftijd moet je wel een beetje soepel blijven.

Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van VV Groeneweg te bezoeken natuurlijk)?
’s Middags met Ferry op stap naar de wedstrijd kijken en eens in de 14 dagen ga ik naar mijn favoriete club, Ajax. Ik heb een seizoenkaart. Met mijn zoon en nog een oude schoolvriend van hem. Dat doe ik vanaf mijn 60e. Al die tijd op dezelfde stoel, in vak 411.

Welke vrijwilliger zou jij volgende keer graag aan het woord zien?
Peter Stubbe, vaste scheidsrechter bij vv Groeneweg, die deed het al voordat ik de bestuurskamer ging doen.