Clips Fotografie

• Vrijwilliger Theo Wetzel in de spotlight!

4 jun 2021
  • De Vrijwilligers achter VV Groeneweg

Stel jezelf kort even voor…

Ik ben Theo Wetzel, getrouwd met Sonja. Wij hebben geen kinderen. Ik ben geboren in Indonesië, bij grote repatriëring uit Indonesië in 1958 in Nederland gekomen. Sinds 1960 woon ik (nog) in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik heb 2 broers, Hans en Ruud (beiden ook bekend bij Groeneweg, Ruud is al jaren en nu nog trainer bij Groeneweg). Ook heb ik nog 2 zussen, Marijke en Loes.

Ik ben op tienjarige leeftijd met voetbal begonnen bij VV Nieuwerkerk en heb op 62-jarige leeftijd moeten besluiten om te stoppen wegens een blessure. Gevoetbald in de jeugd en senioren, zelfs in Nieuwerkerk 1 gevoetbald. Heb jaren met beide broers in één elftal kunnen voetballen. Het waren heerlijke, gezellige jaren en wij gingen vaak als laatsten uit de kleedkamer.

Ben circa 40 jaar aanvoerder van een team geweest en heb vele vrijwilligers-baantjes gedaan, zoals oa leider, scheidsrechter, DJ (platen draaien) op feestavonden. Momenteel doe ik nog wat administratieve dingen voor Nieuwerkerk.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg?

Mijn rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg is hoofdtrainer (samen met Farhad) van JO7, JO8 en JO9. Sinds augustus 2020 doen wij dit gezamenlijk. Hiervoor heb ik ook De Kabouters mogen trainen. Mijn bedoeling was één uurtje trainen te geven aan het team van mijn neefje Shay (nu 7 jaar), maar is inmiddels een beetje uit de hand gelopen, haha.

Wat maakt vrijwilliger zijn zo leuk bij VV Groeneweg?

Vooral de lol met de jongens en meisjes van JO7, JO8 en JO9, maar ook met de trainers/leiders en ouders van de kinderen en de leuke, gemoedelijke sfeer van de vereniging. Je voelt je er gelijk thuis.

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?

Ik ben nog geen jaar bij de vereniging, heb weinig mee kunnen maken, ook wegens de corona-tijd. Het mooie is dat je door iedereen bij de vereniging gelijk opgenomen wordt, mij een vertrouwd, warm en veilig gevoel geeft.

Mijn favoriete voetbalclub is natuurlijk Feyenoord.

Mijn favoriete speler is Justin Bijlow en eigenlijk alle spelers van JO7, JO8 en JO9. Vroeger was ik een groot fan van EDISON ARANTES DO NASCIMENTO (= PELÉ), zijn levensverhaal is nu te zien op Netflix.

Mijn hobby’s zijn: voetbal, computers (iPad), Netflix, terrasje pikken, vakantie gaan, luieren.

Je kunt mij wakker maken voor Indonesisch eten, maar vooral door mijn moeder gemaakt. Helaas leeft zij niet meer. Ga graag naar een Indonesisch restaurant met mijn broers en zussen.

Ik heb een hekel aan: bankovervallers.

Ik heb als medewerker van een bank (ik heb 42 jaar bij ABNAMRO), helaas drie bankovervallen meegemaakt.

14 april 1987, dit was mijn derde ervaring met overvallers, raakte ik gewond doordat de overvallers mij door mijn been schoten met hun wapen. Ik heb vier dagen in het ziekenhuis gelegen, gelukkig licht gewond. Eén maand in een rolstoel doorgebracht en na twee maanden stond ik weer op het voetbalveld. Ik heb tot 2014 kunnen voetballen.

Beoefen je zelf een sport?

Nu niet meer, heeft ook met mijn gevorderde leeftijd te maken. Al zorgen de kids ervoor dat ik mij jaren jonger voel.

Wat doe je het liefst in het weekend?

Biertje pakken en gezellig een terrasje pikken.

Welke vrijwilliger zou jij volgende keer graag aan het woord zien?

Mijn broertje, Ruud. Ik weet dat hij het niet graag wil. Deze jongen is veel te bescheiden, maar hij is het waard. Een moordgozer. Ik ben heel trots dat Ruud een broer van mij is.

Tot slot:

Tijdens het beantwoorden van deze vragenlijst heb ik, helaas, moeten besluiten om te stoppen bij onze vereniging. De voornaamste reden is mijn gezondheid. Ingewijden weten hier de oorzaak van.

Theo, enorm bedankt voor jouw inzet voor de club!