Clips Fotografie

• Vrijwilliger Ruud Wetzel in de spotlight!

15 jul 2021
  • Na zijn broer Theo is het nu de beurt aan Ruud Wetzel om als vrijwilliger bij VV Groeneweg in de spotlight te staan!

Stel jezelf even voor...

Ik ben Ruud Wetzel, al 40 jaar getrouwd met Maartje Versloot, wij hebben 2 kinderen, Simone en Melvin en 2 kleinkinderen, Liv (8 jaar) en Shay (7 jaar).

Ik heb een Nieuwerkerk verleden, alle selectie elftallen in de jeugd en in het 1 van Nieuwerkerk gespeeld en na mijn actieve carrière jeugdtrainer geworden bij Nieuwerkerk. Nu sinds vele jaren bij Groeneweg jeugdtrainer.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg?

Mijn rol als vrijwilliger bij Groeneweg is op dit moment hoofdtrainer JO10 en JO11, ook assisteer ik Rene van Beek bij de selectie en geef ik 1x in de 14 dagen training aan JO7/JO8/JO9 op de woensdag middag. Daarnaast geef ik ook nog training aan de lagere senioren bij Nieuwerkerk op de woensdagavond.

Wat maakt vrijwilliger zijn zo leuk bij VV Groeneweg?

Vrijwilliger bij Groeneweg is leuk omdat alles in een ongedwongen sfeer gedaan wordt, de motivatie van de club om het iedereen naar de zin te maken en er weinig onderscheid gemaakt wordt tussen selectie- en recreatieve spelers.

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?

Mijn leukste herinnering: het 1e jaar bij Groeneweg werd ik direct kampioen met de C1, ook het kampioenschap van ons 1e elftal was iets om nooit te vergeten (vooral het feest daarna, haha).

Het ontroerendste vind ik het verlies van een aantal mensen bij de club waar ik heel veel mee heb samengewerkt.

Mijn favoriete voetbalclub is Feijenoord (logisch toch als je zo dicht bij de Kuip woont)

Mijn favoriete spelers waren: Wim van Hanegem, Frans Hasil en Johan Cruijff, op dit moment is dat mijn kleinzoon Shay (JO9).

Mijn hobby’s zijn: toeren met mijn scooter, fietsen op de racefiets, lezen van Autoweek, terrasje pakken, chillen met een biertje in de tuin.

Je kan mij wakker maken voor een partijtje voetbal waarin ikzelf mee kan spelen en Indisch eten.

Ik heb een hekel aan mensen die commentaar leveren maar zelf niets doen en geen richting aangeven op een rotonde.

Beoefen jezelf een sport?

Om de 14 dagen speel ik op zondag met de 35+ van Nieuwerkerk, op de woensdagavond doe ik altijd mee in de partijvorm met de jongens die ik training geef bij Nieuwerkerk en regelmatig speel ik nog even mee bij de selectie als zij een man te kort komen.

Welke vrijwilliger zou jij volgende keer graag aan het woord zien?

De vrijwilliger die ik de volgende keer aan het woord wil laten is Wim Sleeuwenhoek, hij is bijna elke zaterdag met Ed aan het klussen op de club en voel mij dan schuldig als ik met een biertje in de hand naar hun zit te kijken.

Lees alle 'Vrijwilligers in de spotlight' verhalen hier