Vrijdag 13 januari werden de spelers per bus opgehaald bij het clubhuis voor de reis naar buurland Duitsland om daar de basis te leggen voor het vervolg van de competitie. Dit jaar is gekozen voor de uitgebreide trainingsfaciliteiten in metropool Keulen.

De busreis verliep op rolletjes, ondanks de waarschuwingen voor het weer loodste buschauffeur Pierre de selectie zonder enige problemen naar de bestemming. Eenmaal aangekomen in de accommodatie kregen de spelers enige momenten vrije tijd om zich klaar te maken voor de eerste conditionele beproeving van het loodzware weekend. Alvorens deze conditionele beproeving verzorgde de trainer van het tweede elftal een voetbalquiz, waar de kennis van de spelers getest werd op de tactische facetten die bij het voetbalspel horen.

Na de quiz stond een duurloop gepland. De spelers hebben voor het weekend al een week training in de benen, waardoor de eerste duurloop van het weekend, met een klein beetje tegenspraak, succesvol werd voltooid. Hierna werden de spelers getrakteerd op een uitstekende maaltijd in een sushi restaurant.

Na het avondmaal hadden de spelers vrijaf gekregen van de begeleiding om de stad zelf te verkennen. Iedereen wist van voorgaande jaren dat de zwaarste dag van het weekend de volgende zou zijn. Met de eerste fysieke inspanning in de benen moet er de tweede dag van het weekend een loodzwaar programma afgewerkt worden. Die gedachte in het achterhoofd houdend trokken de spelers de stad in.

Een aantal van de spelers kozen voor een lange wandeling om de prachtige gotische kerk; De Dom van Keulen te aanschouwen en deze digitaal vast te leggen om te kunnen tonen aan de medespelers. Een ander deel van de spelers nuttigde een drankje in een nabij gelegen iriserende lokaliteit. En een ander deel luisterde naar het prachtig live gezongen ’99 luftballons’. Alle spelers waren weer vroeg op de accommodatie om zich voor te bereiden op de volgende trainingsdag.

De loodzware zaterdag bestond uit een vroeg ontbijt, waarna de gehele groep zich verplaatste naar een zaal waar de middagtraining plaatsvond. Uitgeput van de middagtraining keerden de selectie terug, waar de meeste uitgeteld in de kamer nog een uurtje op bed gingen liggen. Nog voor het eten stond de tweede duurloop op het programma. Tijdens deze duurloop werd niet alleen de conditie getest, maar ook de mentale weerbaarheid van de selectie. De vermeende aankomst bleek pas de helft van de duurloop te zijn! Ook na deze duurloop werden de spelers getrakteerd op een goede maaltijd.

Tijdens een trainingsweekend hoort ook een gezellige avond, waar de spelers even niet met voetbal bezig zijn. Zo ook in dit weekend kreeg de selectie de vrijheid om op de laatste avond uit te gaan. Voordat de selectie de stad introk, haalden iedereen hun mooiste kledingstuk uit de koffer, bezocht een enkeling een professionele kapper en werden de veters van de dansschoenen goed gestrikt. Ondanks het deurbeleid van de meeste clubs in Keulen beleefde de selectie een goede avond, waar de teamgeest weer is vergroot.

De selectie wil de organisatoren en de vereniging bedanken voor het mogelijk maken van dit weekend!