• Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

 • Nieuw Jeugdbestuur VV Groeneweg

  26 mei 2020
 • Even voorstellen: het nieuwe Jeugdbestuur van VV Groeneweg

  Wellicht niet de gebruikelijke manier van voorstellen, maar voor nu helaas niet anders, vanwege de Corona crisis heeft het jeugdbestuur sneller vorm gekregen dan gepland. Voor jullie wel fijn om te weten wie er nu plaats heeft genomen in het jeugdbestuur. Wij hopen ons tijdens de nog te plannen algemene ledenvergadering persoonlijk voor te stellen.

  Interview met het nieuwe Jeugdbestuur: 

  Waar bestaat het jeugdbestuur uit?

  Rishi Autar:                 Voorzitter

  Irene Bakker:              Wedstrijdzaken en administratie (kent iedereen)

  Wijnand Alkemade:      Schakel tussen leiders, trainers en de club (kent bijna iedereen)

  Saskia Spierings:         Communicatie (leden en ouders)

  Stel jullie zelf kort even voor… 

  Saskia Spierings

  Mijn naam is Saskia (Houwing-Spierings). Ik ben de moeder van Tobias Houwing. Hij speelt dit seizoen, 2019-2020, in de JO13-2. Tobias is nu 6 jaar lid bij Groeneweg. Mijn man Sander en ik vinden voetbal allebei een mooie sport. Naast supporter van Tobias, zijn wij allebei al jaren Feyenoordfans.

  Vanaf 1998 werk in het basisonderwijs. Eerst 10 jaar als leerkracht op een Montessorischool in Rotterdam Noord, daarna 10 jaar als intern begeleider en zorgcoördinator en sinds 2 jaar ben ik directeur op een school voor speciaal basisonderwijs in Rotterdam IJsselmonde.

  Wijnand Alkemade

  Mijn naam is Wijnand Alkemade. Samen met Fenna woon ik in Zevenhuizen waar ik zelf geboren en getogen ben. Ik ben 31 jaar oud en leerkracht in het basisonderwijs. Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest in Rotterdam – West zal ik komend jaar werkzaam zijn op het Koningskwartier te Zevenhuizen. Zelf voetbal ik in het 3e van Groeneweg en ben de afgelopen jaren leider geweest van verschillende jeugdelftallen. Verder kennen veel kinderen mij van de Heino kampen.  Uiteraard ben ik supporter van Feyenoord maar bovenal fan van v.v. Groeneweg.

  Rishi Autar

  Mijn naam is Rishi Autar, ik ben 41 jaar. Ik heb 2 zoontjes, Noah van 9 jaar en Nikhil van 12 jaar. Noah voetbalt in de JO11-2 waar ik ook de leider van ben. Ik ben getrouwd met Sunita, wij wonen inmiddels 12 jaar in Zevenhuizen.

  In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Kwaliteitsmanager bij een vleesverwerkingsbedrijf dit doe ik al ruim 12 jaar met veel plezier.

  Irene Bakker 

  Mijn naam is Irene Bakker, 50 jaar jong en moeder van 3 kinderen (25, 22 en 12). De oudste zoon Robin voetbalt in Groeneweg zondag 1 en Bas de jongste in de JO15.

  Nog steeds niet getrouwd maar wel samenwonend met Jan Dogterom (trainer van de JO11). Werkzaam als administratief medewerkster bij Voorbrood Meubelen in Zevenhuizen. Al jaren vrijwilliger bij Groeneweg in verschillende functies (bar, lief en leed, coördinator kabouters en JO7, administratie jeugd, bestuurskamer dienst op zondag etc.) 

  Wat is jullie rol als jeugdbestuur bij VV Groeneweg?

  Voor een vereniging is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Het is belangrijk dat leden en hun ouders inzien dat betrokkenheid bij een vereniging noodzakelijk is, daarin kunnen we als jeugdbestuur nog grote stappen maken voor de vereniging. De basis van een goed functionerende voetbalvereniging wordt immers gevormd door vrijwilligers.

  Het Jeugdbestuur ziet hun rol in het monitoren van alle mooie zaken die er al zijn en daarnaast het opzetten van nieuwe doelen, activiteiten voor de vereniging samen met de jeugd en hun ouders.

  Daarnaast is het goed om duidelijke verwachtingen uit te spreken binnen de vereniging, zodat iedereen weet hoe het werkt.

  Voor de jeugd zijn we bezig een duidelijke visie te formuleren, zodat die als kapstok kan fungeren voor het verdere beleid, doelen, regels en afspraken binnen de vereniging.

  We hebben de wens om voor de jeugd meer te bieden dan alleen een plek waar je traint en voetbalwedstrijden speelt. Veel kinderen hebben mooie sociale contacten met elkaar opgebouwd, Groeneweg kan hier qua activiteiten een bredere rol in kunnen hebben.

  Waarom heb je voor het jeugdbestuur gekozen?

  Saskia:

  Het Jeugdbestuur staat nog in de kinderschoenen, dus voorlopig is het vooral zoeken naar wat er al is, en wat er ontbreekt. Wat wil de vereniging wel en wat vooral ook niet. Ik heb eigenlijk niet echt gekozen voor het Jeugdbestuur. Natuurlijk heb ik wel op enig moment ja gezegd, maar de weg ernaar toe kwam vooral door andere leden, waarmee ik aan de praat raakte, zoals Mario Goeman, René van Beek, Judith de Witte en natuurlijk ook de voorzitter Ed Roos.

  Wijnand: 

  Na meerdere gesprekken gevoerd te hebben met Ed Roos over de jeugd bij V.V. Groeneweg, heb ik ervoor gekozen om actief betrokken te worden bij het vormen van een nieuw jeugdbestuur. Binnen de verenging ken ik de vele wegen en ik denk dat dit van meerwaarde kan zijn voor de club. Verder ben ik al 10 jaar actief als vrijwilliger bij de jeugd betrokken, het is gaaf om je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd. 

  Rishi:

  Ik wist dat we bij Groeneweg al geruime tijd geen jeugdbestuur hadden en dat vond ik jammer, als je wilt dat zaken binnen een voetbalvereniging goed geregeld worden dan mag een jeugdbestuur niet ontbreken. Klagen en zeuren dat dingen niet geregeld zijn of worden daar ben ik niet van, dus heb ik Ed een mail gestuurd en aangeboden wat meer voor de club te willen doen, in welke hoedanigheid dan ook. Net voor de Corona periode hebben we een aantal brainstormsessies gehad over wat nu precies te willen gaan doen. In deze sessies is voor mij naar voren gekomen dat de basis voor een goed werkend jeugdbestuur er is. Daarom heb ik toegezegd plaats te nemen in het Jeugdbestuur.

  Irene:

  Ik heb me toch over laten halen om in het jeugdbestuur te gaan omdat ik van diverse zaken wel op de hoogte ben binnen de vereniging. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om iets op te starten zonder de juiste mensen en daarom heb ik toch mijn hulp aangeboden. Ik zal wel minder gaan doen en meer naar de achtergrond treden (als mij dat lukt) maar ik wil graag dat alles weer goed op de rails komt bij de jeugd want dat is hard nodig.

  Hoe gaat de samenwerking met commissies, coördinatoren, …?

  We zijn een overzicht aan het maken met de bestaande commissies en eventuele nieuwe commissies. Dit overzicht zal gedeeld worden op de algemene ledenvergadering. Deze commissies blijven verantwoordelijk voor de zaken, die onder die commissie vallen. De rol van het Jeugdbestuur zal vooral gaan om het monitoren en het vasthouden aan de visie of de rode lijn van de vereniging.  Daarnaast kunnen we meedenken en meehelpen. Denk hierbij ook aan het werven van de juiste mensen voor bepaalde commissies of taken. In de komende weken zal er contact opgenomen worden met alle vrijwilligers die in de afgelopen jaren hard hun best hebben gedaan om allerlei zaken te regelen voor de club. 

  Zoeken jullie nog bestuursleden, en zo ja, waarvoor?

  Op dit moment weten we zeker dat we nog mensen nodig hebben!! Alleen willen we de mensen benaderen als we helder hebben waarvoor we ze nodig hebben, zodat zij bewust een keuze maken, voordat zij ja zeggen.

  Waar zijn jullie nu mee bezig? / Wat zijn jullie plannen voor nu en komend seizoen?

  Op het moment zijn we druk met het opstarten van de trainingen voor de jeugd, de jeugd t/m 12 jaar is nu al bijna 2 weken gestart. We hopen dat voor de jeugd vanaf 13 de maatregelen ook nog zullen versoepelen, zodat het voor hen ook weer mogelijk wordt om te komen trainen.

  Daarnaast zijn we goed aan het bedenken wat we op korte termijn al kunnen regelen voor het nieuwe seizoen en wat er voor de lange termijn opgepakt kan/moet worden.

  Het is allemaal nog niet heel helder, maar we vinden het belangrijk dat de jeugdleden van Groeneweg betrokken worden, zodat het ook echt iets van de vereniging wordt en niet bedacht door 4 personen, die even bij elkaar gaan zitten. Misschien komt er wel een jeugdraad, waarin uit alle leeftijdsgroepen leden kunnen meepraten en initiatieven kunnen inbrengen.

  Waarvoor kan ik als lid, ouder/verzorger of als trouwe supporter van VV Groeneweg bij jullie terecht?

  Zolang de organisatie nog niet helemaal staat, kun je voor alles bij ons terecht: Vragen, Initiatieven/ Ideeën, Klachten, Wat er leeft op de vereniging (goede en minder goede dingen), etc.

   

  Dan nog een paar persoonlijke vragen:

  Wat is jullie mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?

  Saskia:

  Ik kan eigenlijk niet zo goed kiezen…

  -       Het 90-jarig bestaan van de vereniging

  -       Tobias als pupil van de week bij het 1e op zondag

  -       Lichtjestoernooi

  -       Ike als trainer op zijn knieën om aan de kleinste spelertjes iets uit te leggen

  -       Sinterklaasviering bij de F-jes

  -       Het eerste kopje koffie van de barouder, op zaterdagochtend als je om 7.15 uur moet verzamelen

  Wijnand:

  -       De kleedkamerpraat na afloop van de trainingen en wedstrijden

  -       De trainingskampen met zowel de selectie als met zaterdag 2 en zondag 3.

  -       De eerste echte familiedag van v.v. Groeneweg.

  -       De Heino kampen

  -       De verschillende kampioenschappen/ promoties van het eerste elftal.

  Rishi: 

  -       Nacht van Veerman

  -       Lichtjestoernooi

  -       Eerste wedstrijd van mijn zoontjes Nikhil en Noah

  -       Al 5 jaar leider zijn van Noah en elke zaterdag weer te genieten om de kinderen te zien voetballen

  -       Laatste training van Ike en Henk van Noah bij de F-jes

  Irene:

  -       Kampioenschap Groeneweg 1 naar de 1e klasse

  -       Afscheid voorzitter Aad Roos bij zijn overlijden

  -       Bardiensten met mijn moeder

  -       Langs de lijn voetbal kijken naar mijn zonen

  Wat doen jullie het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van VV Groeneweg te bezoeken natuurlijk)?

  Saskia:

  Eten met vrienden of familie (en een drankje erbij 😊)

  Wijnand:

  Afspreken met vrienden, op vakantie gaan, lekker uiteten of fietsen op de racefiets.

  Rishi:

  Barbecueën met mijn gezin en vrienden/familie, voetballen met mijn jongens, Netflixen af en toe.

  Irene:

  Tennissen, romans lezen, TV kijken, gezellig kletsen met vrienden, weekendjes weg.

   

  Vragen en/of opmerkingen voor het jeugdbestuur? Je kan hiervoor contact opnemen met:

   

  Saskia Spierings

  06 4637 4333

  jeugd@groeneweg.nl