• Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

 • JAARVERSLAG SECRETARIS SEIZOEN 2021-2022

   

  Na twee seizoenen die vanwege de corona-pandemie niet werden uitgespeeld, konden de teams van Groeneweg dit seizoen wel afmaken.

  In district West-2 spelen bijna geen selectie-elftallen meer op de zondag. Een trend die niet meer te keren is. De selectieteams van Groeneweg gingen nu ook, voor het eerst in de clubgeschiedenis, op de zaterdag hun wedstrijden spelen.

  Beleid van de KNVB is tot en met dit seizoen, dat teams in dit geval op het laagste niveau van categorie-A worden ingedeeld. Dus in de vierde klassen.

  Het eerste elftal werd (niet conform onze wens!) buiten de zogenaamde ‘Goudse regio‘ ingedeeld, met teams niet zo heel ver uit de buurt, maar die toch niet de gewenste derby’s opleverden. Teams die tot veler verrassing fel tegenstand konden bieden aan ons eerste elftal, toch niet uit de misselijke zondag 2e klasse afkomstig. Kampioen werden we niet; dat werd CKC. Wel werd de nacompetitie gehaald, waarin Bergambacht aan het langste eind trok.

  Het tweede elftal werd met redelijke overmacht kampioen.

  Het experiment met de inschrijving van een ‘Onder-23 team’ bracht niet het succes waarop was gehoopt. Vandaar dat in het nieuwe seizoen gewoon weer met JO-19 elftallen wordt gewerkt en een 3e elftal met veel jonge spelers.

  De overige jeugd- en seniorenteams draaiden in het algemeen volgens verwachting hun seizoen.

   

  De vereniging, vooral de jeugdafdeling, blijft maar groeien. Het ledenaantal is in een paar jaar tijd gegroeid van 600 naar 700. De verwachting is, mede vanwege de bouw van het Koningskwartier, dat dit nog wel door zal zetten.

  Dit gaf reden tot de uitgesproken wens aan het gemeentebestuur van Zuidplas, om bij de voorgenomen verplaatsing van het sportpark naar de Swanlapolder, om daar bij de aanleg van het clubgebouw rekening mee te houden.

   

  Op financieel vlak blijft de vereniging zwarte cijfers schrijven. Vooral, naast de contributies en de barinkomsten, zorgt de sponsoring via de grote doeken langs het hoofdveld daarvoor.

   

  Nog steeds kent Groeneweg naast de Jeugdcommissie twee overige commissies: de Klaverjascommissie en de Oud-papiercommissie. Daarnaast zorgt de Stichting Club van 50 voor flinke inkomsten, die altijd weer besteed worden aan zaken waar binnen de vereniging behoefte aan is. Het bestuur is alle drie de commissies en de Stichting bijzonder dankbaar voor al hun activiteiten.

   

  Hans Roos, secr vv Groeneweg