• Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

 • HJO Journaal

  1e Jaargang, editie 03, mei 2023

   

  “Als wij de bal hebben, kunnen zij niet scoren.”

  ®Quotes van Johan Cruijff - 24 februari 2016

   

  Ik begin dit Journaal met een hartelijke felicitatie aan de ‘eerste’ kampioenschappen die afgelopen zaterdag 13 mei al werden behaald. Daarmee bedoel ik niet alleen het tweede elftal senioren zaterdag, maar zeker ook de JO12 -1. De jeugd heeft immers de toekomst.

  De teams/elftallen die mogelijk ook nog zo’n resultaat kunnen bereiken wens ik veel succes tijdens de laatste wedstrijden, kom op mannen en vrouwen.

   

  Inmiddels is het voetbalseizoen 2022-2023 grotendeels ten einde en hebben ook de JO13 -4, de JO16 -1 en mogelijk de JO19 -1 deze jaargang met het behalen van een kampioenschap mogen afsluiten. Mocht ik nog teams/elftallen vergeten zijn te benoemen dan is dit niet uit onwil, maar omdat het geweldige nieuws mij te laat heeft bereikt, sorry. Maar het geeft eens te meer aan dat ik bij een geweldige club terecht ben gekomen met veel toekomstperspectief. Laten we hier proberen met zijn allen – en eensgezind – onze schouders onder te zetten.

   

  Het gezicht van de vereniging

  Ook het eerste elftal heeft de competitie afgelopen zaterdag afgesloten. Maar die zijn nog niet helemaal klaar, of moet ik zeggen helemaal niet klaar. Bij het eerste zal het gas er nog even volledig op moeten om tijdens de nacompetitie proberen promotie af te dwingen. Maar, heel terecht heeft de vereniging er alles aan gedaan om na de wedstrijd alvast “met grote trommel” afscheid te nemen van trainer René van Beek. Wat een prestatie René, dat je maar liefst twaalf jaar bij één en dezelfde vereniging naar volle tevredenheid hebt gefunctioneerd. Een groot woord van respect namens mij als collega is op zijn plaats, ik wens je succes bij je nieuwe vereniging.

   

  De jeugd heeft de toekomst

  Inmiddels beginnen de contouren van een andere beleidslijn binnen onze jeugdvoetbal afdeling al aardig vorm te krijgen. Maar ik blijf om het nodige geduld vragen aan alle vrijwilligers en overige betrokkenen. We zitten tenslotte pas in maand zes na mijn aanstelling van een traject dat meerdere seizoenen in beslag zal gaan nemen. Ik heb de afgelopen maanden veel tijd in de vereniging geïnvesteerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden, maar ook gerealiseerd dat we het traject van de lange adem met elkaar aan zullen moeten gaan. Om dit te voor elkaar te krijgen staat openheid en duidelijke communicatie nog steeds als een belangrijk verbeterpunt vermeldt. De ervaring die ik tot nu toe heb is dat het traject waarover ik schrijf op veel enthousiasme kan rekenen. Enthousiasme dat nu al opgeleverd heeft dat de nodige personen waarmee ik sprak het ook leuk en belangrijk vinden om hieraan een bijdrage te leveren. Een bijdrage die wat mij betreft niet alleen beperkt blijft tot de vraag of je trainer, leider of scheidrechter wilt worden. Integendeel zelfs, waar verenigd wordt maken vele handen licht werk en is er altijd een mogelijkheid om van uw expertise of vaardigheid gebruik te maken. Natuurlijk gaat het pad niet alleen maar over rozen, er is namelijk ook sprake van wat terughoudendheid. Dat mag, maar ik hoop dat de openheid en duidelijke communicatie ook een wederzijds karakter mag krijgen door niet over elkaar maar met elkaar te praten.

  Ouderbetrokkenheid

  Een onderwerp dat voor mij tot de prioriteit behoort. Daarom hebben we inmiddels samen met het bestuur een eerste presentatieavond verzorgd voor ouders waarvan hun kinderen in de onderbouw spelen. Deze avond stond in het teken om ook u als ouders te informeren in de nieuwe beleidslijn voor het seizoen 2023-2024. Jullie zijn als ouders langs de lijn immers de meest waardevolle supporters en willen dat jullie kinderen met veel plezier naar de vereniging komen om te sporten. U kunt op ons begrip rekenen dat deze avond niet al te druk bezocht werd, het is tenslotte één van die nieuwe ontwikkelingen. Wij laten ons hierdoor ook niet ontmoedigen en zullen proberen de maand juni zoveel als mogelijk te benutten om u weer uit te nodigen. Met als doel u te informeren over de organisatie waarin uw kind komt te spelen, met welke technische staf, met welke spelers, de wederzijdse verwachtingen en de afspraken die we hierbij maken.  

   

  Organisatie

  Er is al veel duidelijk maar er wordt door het bestuur, in overleg met mij en de huidige trainers,  achter de schermen alles aan gedaan om de organisatie waarin uw kind volgend seizoen komt te spelen nog deze maand voor elkaar te hebben. Dit had misschien al lang rond moeten zijn, hoor ik u denken, maar vragen graag om enig begrip voor deze vertraging. Het bestuur komt graag met u in contact als u denkt hen te kunnen ondersteunen in deze.

   

  Heino

  Een jaarlijks terugkerend voetbalkamp waar veel voetballers weer naar uitkijken om naartoe te gaan. Dit jaar zal het voetbalkamp plaatsvinden van 23 tot 25 juni. Deze datum wordt mogelijk ook aangehouden als afsluiting van het seizoen waar het trainingen en wedstrijden betreft. De definitieve datum wordt nog nader bekend gemaakt via de website of door jullie trainer(s). Via deze site heeft de organisatie van het voetbalkamp Heino ook aangegeven er na vele jaren mee te stoppen en het stokje graag over willen geven aan nieuwe personen, met frisse ideeën en nieuwe energie. Ook het voetbalkamp van Heino hoort bij het verenigen en de vele handen die licht werk maken. Schroom niet maar laat u a.u.b. door de huidige organisatie informeren en enthousiasmeren, zodat deze mooie ervaring voor de kinderen niet hoeft te eindigen na deze editie.

   

  Vakantie

  Er is veel over de voetbalvereniging geschreven in het HJO journaal, maar ook over het belang dat wij hechten aan het plezier en de ontwikkeling van uw kinderen of jullie persoonlijk als oudere junioren. Daarom spreek ik namens alle vrijwillige medewerkers en betrokkenen graag uit dat wij hopen dat uw kind op school ook met plezier kan terugkijken op een leuk en leerzaam jaar en door kan naar de volgende uitdaging. Voor andere spelers zal 14 juni nog een belangrijke datum worden, als bekend wordt gemaakt of je geslaagd bent voor het eindexamen waar je op dit moment mee bezig bent. Veel succes nog even en hopelijk mag de vlag uit en is het vakantie.

   

  Ik zal nog veel van u spreken tijdens de ouder presentatieavonden, maar wil wel alvast van de gelegenheid gebruik maken om u een prettige vakantie te wensen. Rust goed uit, maak veel plezier met uw gezin. Dan hoop ik u in het nieuwe seizoen 2023-2024 weer gezond en wel bij de vereniging te mogen begroeten.

   

                                                                                                 Met sportieve en vriendelijke groet

                                                                                                 Hennie Bakker