• © Ed Baars fotografie © Ed Baars fotografie © Danielle Baars fotografie © Danielle Baars fotografie © Danielle Baars fotografie © Ed Baars fotografie © Ed Baars fotografie © Ed Baars fotografie © Ed Baars fotografie © Ed Baars fotografie
 • De vrijwilligers achter Groeneweg: Wijnand Alkemade

  12 mrt 2020
 • Stel jezelf kort even voor..

  Ik ben Wijnand, 31 jaar en ik woon samen met Fenna in Zevenhuizen. Ik ben leerkracht van groep 8 in Rotterdam – West. Vanaf mijn 10e ben ik lid bij v.v. Groenweg. En vanaf mijn 20e ben ik vrijwilliger bij de club. Ik ben ooit begonnen als leider van een C2 elftal, inmiddels spelen deze jongens zelf ook bij de senioren.

   

  Wat is jouw rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg?

  Ik ben op dit moment samen met Remco van Leeuwen leider van een JO12 elftal. Dit elftal speelt door de weeks en bestaat uit jongens uit de JO11, JO12 en JO13. Ook ben ik bezig met het vormen van nieuwe structuur binnen de jeugd.

  Verder organiseer ik samen met een aantal andere het meerdaagse evenement Heino.

  Ik heb ook nog een paar maanden de JO19-1 geleid en ik was coördinator van de onderbouw het eerste half jaar.

   

  Wat maakt vrijwilliger zijn bij VV Groeneweg zo leuk?

  Het geeft een goed gevoel andere het naar hun zin te maken! Zelf vind ik de vele sociale contacten die je krijgt ook erg leuk. Het is ook tof om te zien hoe jongens die je zelf hebt begeleid doorgroeien naar een eerste elftal.

   

  Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?

  Afgelopen jaar hebben we voor het eerst het Heino kamp georganiseerd. Heino is een begrip binnen de club en het was best een uitdaging om het stokje over te nemen van de vorige organisatie. Voorgaande jaren was Heino altijd erg goed georganiseerd dus dat was voor ons een flinke uitdaging. Wanneer je dan terugkomt van het weekend en alles is goed gegaan. Dan geeft dat een erg voldaan gevoel.

   

  Mijn favoriete voetbalclub is...

  Feyenoord en vv Groeneweg.

   

  Mijn favoriete speler is..

  Op dit moment kan ik erg genieten van de passie en werklust van Wijnaldum.

   

  Mijn hobby's zijn...

  Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken, een wedstrijdstrijd van Feyenoord te bezoeken en lekker uit eten te gaan.

   

  Je kunt mij wakker maken voor...

  Vakantie!

   

  Ik heb een hekel aan...

  Onrecht en liegen.

   

  Beoefen je zelf een sport? 

  Ja, ik voetbal in het 3e op zondag en in zomer fiets ik graag op de racefiets.

   

  Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van VV Groeneweg te bezoeken natuurlijk)?

  Zelf voetballen natuurlijk, afspreken met vrienden en lekker uit eten.

   

  Welke vrijwilliger zou jij volgende keer graag aan het woord zien?

  Niels Heijkoop!