• Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

 • Stel jezelf kort even voor…
  Mijn naam is Hans van Halm. Ik ben 66 jaar en 4 maanden oud. Over 10 werkdagen ga ik met pensioen. Al heel mijn leven ben ik stratenmaker. Sinds dat ik van school af kwam. Ik ben geboren en getogen in Zevenhuizen en woon hier nog steeds. Ik heb altijd met veel plezier gevoetbald bij Groeneweg. Mijn vader is Chris van Halm. Velen van jullie kennen hem wel. Doordeweeks is hij hier alle dagen, hij is al jaren een vaste vrijwilliger bij VV Groeneweg en zorgt ervoor dat alles altijd netjes is op de club.

  Wat is jouw rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg?
  Iedere zondag sta ik achter de bar, bij toernooien ook en als er een verbouwing is ben ik er ook om te helpen. Dat deed ik vroeger al en vanaf 2003 ben ik vaste medewerker achter de bar op zondag, samen met Frans.

  Hoe laat beginnen jullie op zondag?
  Om 6.00 uur. Dan fiets ik naar de club en dan starten we op, samen met Piet, lopen we alles na, zorgen we dat de kleedkamers netjes zijn, vullen de bar bij, halen de bezem erdoorheen. Meestal rond 8.30 komen de eerste voetballers aan. Rond 14.30 uur zit mijn bardienst erop.

  Wat maakt vrijwilliger zijn bij VV Groeneweg zo leuk?
  Ik vind het ook gewoon erg gezellig. Steeds meer mensen leer je kennen, zeker de jongere garde die iedere zondag spelen. Mijn favoriete team is het 5e van Ton Aveling. Die gasten kom ik ook in Zevenhuizen vaak tegen en dat klikt gewoon goed.

  Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?
  Het kampioenschap bij Groeneweg. Ik denk dat het in 1978/79 was. De foto hangt hier in de bestuurskamer. Ik sta als 6e van linksaf bekeken. Als vaste speler van het 2e speelde ik ook vaak mee met het eerste. Die dag wonnen we van Stolwijk en werden we kampioen. Dat is mijn ontroerendste herinnering aan mijn voetbaltijd bij de club.

  Foto - Spelers bovenste rij van links naar rechts:
  Dirk de Knegt, John van Delft, Arie van Vliet, Rob Verhagen, Ab Minnee, Hans van Halm, Harry de Kooter, Trainer Sjef Simons, Bert Kouer, elftalleider Wim Roos.
  Spelers onderste rij van links naar rechts:
  Jan van Meijeren, Cock Sleeuwenhoek, Piet Stuurman, Dick van de Haak, Henny de Jong, Jan van Driel, Cees Hordijk, Gerrit van Vliet, Grensrechter Nico Sleeuwenhoek, Keeper Loek Vlugt.

  Mijn favoriete voetbalclub is..
  Buiten VV Groeneweg, Ajax. Ook ga ik vaak met oud-voetballers van VV Groeneweg, van de selectie van toen, bij Sparta kijken. Dat is altijd erg gezellig samen.

  Mijn favoriete speler is..
  Bij Ajax nu, dat is Tadic, een goede speler.

  Mijn hobby’s zijn….
  Bij Groeneweg bardienst draaien. We zijn nu ook aan het kijken of ik, als ik straks met pensioen ben, de bardienst op woensdag en/of vrijdag middag ga verzorgen. Twee keer per jaar ga ik op vakantie naar Gran Canaria, in mei met 5-6 man en in november met 4-5 man, ook van VV Groeneweg.

  Je kunt mij wakker maken voor….
  Liever niet, nergens voor.

  Ik heb een hekel aan...
  Aan onrecht.

  Beoefen je zelf een sport?
  Nee, nu niet meer. Vroeger altijd gevoetbald.

  Welke vrijwilliger(s) zou jij volgende keer graag aan het woord zien?
  Pascale den Boer en Kim Groeneweg van de toernooicommissie. Ik vind het knap dat zij de toernooien elke keer weer organiseren. Ook het 35+ toernooi, dat was weer erg gezellig, met de BBQ erbij. Goed georganiseerd. Ik doe dan altijd de bardienst. Erg leuk om te doen!