• Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

  Clips Fotografie

 • Stel jezelf kort even voor…
  Ik ben Frans den Hollander, ben 74 jaar, woon in Nieuwerkerk en ik heb 2 dochters en een kleinzoon. Mijn dochters voetbalde vroeger ook, de oudste heeft bij Groeneweg bij de dames gezeten.

  Wat is jouw rol als vrijwilliger bij VV Groeneweg?
  In het seizoen 1999 – 2000 ben ik naar Groeneweg gekomen met de dames om deze te gaan trainen. In 2003/2004 werden we kampioen. Ik heb toen ook 2 seizoenen de C2 getraind. In het seizoen 2008 tot 2010 heb ik ook de Meiden 1 getraind. In het seizoen 2010/2011 heb ik met de dames de KNVB-beker gewonnen in het district West 2. Daartussen door regelde ik ook de toernooien voor de Dames en de Meiden. Enkele jaren later werden de dames en meiden opgeheven, die stopten er mee. In het seizoen 2014/2015 begonnen de meiden weer en ben ik gelijk weer trainer geworden. Dat heb ik 1 jaar gedaan. Daarna heb ik tot 2018 samen met Leo Olierook de D-jeugd getraind. Na sta ik elke zondag in de keuken en achter de bar en heb ik elke zaterdagmiddag dienst in de bestuurskamer. Ook doe ik de bar als er doordeweekse wedstrijden zijn.

  Komen de dames nog een keer bij elkaar bij VV Groeneweg?
  Voor 1 juni, het 90-jarig bestaan van Groeneweg, heb ik de jubileum wedstrijd geregeld tussen oud-Dames en de Meiden, MO19/17. De dames die dan zoals het er nu uitziet mee gaan doen zijn: Cansu Yigit, Tansu Yigit, Carin Berends, Nancy Hol, Bianca Huisman, Jolanda Hoefakker, Nelleke Seelbach, Daphne van Ruitenburg, Beau Suurland, Esther Willemsen, Samantha Voorland, Patricia van der Hoek en leidster Simone de Jonge. 17 mei gaan we nog een keer trainen ter voorbereiding. Een aantal dames voetballen overigens nog steeds, zoals Beau, die ook keeperstrainer is bij Groeneweg.

  Wat maakt vrijwilliger zijn bij VV Groeneweg zo leuk?
  Omdat het een echte dorpse club is en het altijd gezellig is.

  Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan VV Groeneweg?
  Het kampioenschap en de KNVB-beker in 2010/2011 met de dames.

  Beoefen je zelf een sport?
  Vroeger heb ik gevoetbald bij Nieuwerkerk.

  Welke vrijwilliger zou jij volgende keer graag aan het woord zien?
  Hans Halm, zolang ik hem ken staat hij al achter de bar op zondag bij Groeneweg.