In het tweede weekend van januari stond traditiegetrouw het trainingskamp voor de selectie van Groeneweg op het programma. Evenals twee jaar geleden vond het trainingskamp plaats in het Duitse Hamburg. Met de uitstekende trainingsfaciliteiten in Hamburg kunnen onze jongens zich goed voorbereiden op het tweede gedeelte van de competitie.

Vrijdag 12 januari werd de selectie al vroeg (05:00) verwacht op sportpark Van ’t Verlaat om per bus naar luchthaven Schiphol te vertrekken. Met de spierpijn van de donderdagavond training nog in de benen en de slaap in de ogen vertrok de bus naar wat achteraf weer een loodzwaar trainingskamp zou blijken.

Aangekomen in de vertrekhal namen de meeste spelers en begeleiding het eerste bakkie om even goed wakker te worden. De vlucht verliep vlekkeloos, al was het wel even spannend na een enorme knal in de achterkant van het vliegtuig. Na aankomst konden de spelers direct in de taxi’s stappen op weg naar de eerste inspanning van het weekend.

De eerste inspanning bestond uit een toernooi op een klein veld in een soort kooi. De bal kan niet uit wat zorgt voor een enorm hoge intensiviteit. De gretigheid en intenties van het weekend waren af te lezen op de spelers. Iedereen kon van iedereen winnen en dat zorgde voor stuk voor stuk spannende wedstrijden.

Na een geslaagd toernooi werden de spelers naar de luxe accommodatie vervoert waar zij de komende dagen de rust zouden gaan nemen tussen de trainingsactiviteiten door. De spelers kregen een paar uurtjes vrije tijd van de begeleiding om even bij te komen. Ook de begeleiding nam even rust na het intensief begeleiden van de verschillende teams tijdens het toernooi. Een aantal spelers gebruikten deze uurtjes om wat bij te slapen, anderen verkenden de rustgevende, bijna pittoreske omgeving.

De koolhydraten werden bijgevuld bij een goed wok restaurant, waarna de selectie een vrije avond tegemoet ging. Alle spelers bleven deze avond in de buurt van het hotel, omdat zij uiteraard nog van voorgaande jaren weten hoe zwaar de tweede dag kan en zal zijn. Tijdens deze vrije avond maakten een enkeling kennis met de vriendin van een oud-speler van Groningen, andere bekeken de traptechniek van een Duitse voetballer van dichtbij en andere lagen al snel in bed. Aan het einde van de avond ging die ene met een taxi naar het hotel en alle anderen te voet.

De volgende dag werd de training net na het middaguur vervolgd. In de ochtend konden de spelers nog even een wandeling maken of zelfs even gebruik maken van de wellness faciliteiten van het hotel. De spelers werden hierna naar een oude fabriekshal gebracht waar de focus van de training vooral lag op snelheid. Een debutant in de selectie verbaasde iedereen met zijn snelheid. Hij zetten een ronde van 37 seconden op de klok, waar niemand van de selectie aan kon tippen.

Op de tweede avond werd er gegeten in een sfeervol sushi restaurant, waar de selectie een goede bodem kon leggen voor de laatste trainingsarbeid van het weekend. De loodzware laatste inspanning was voor een aantal de langste training uit de geschiedenis van de Groeneweg trainingskampen. Helaas kwam niet iedereen ongeschonden door de training heen. Misschien was de intensiviteit bij vlagen te hoog. Tijdens de training kon het bloed letterlijk onder de nagels gehaald worden van de opponent. Uitgeput van de inspanning kroop iedereen het bed in om de volgende dag weer te vertrekken naar Zevenhuizen.

Al met al was het weer een succesvol trainingsweekend waar de basis is gelegd voor hopelijk een succesvol tweede seizoenshelft.

Bij deze willen de spelers de organisatoren bedanken voor het goed geregelde weekend!